11.09.2006

ΕΧΩ ΓΡΑΜΜΑ!!!

Προς
Anima Rana,
Βατραχολίμνη
Δάσος Βατραχοχώρας



Αγαπημένη Ανιμα,

Με συγχωρείς που άργησα τόσο πολύ να σου γράψω, αλλά εδώ που βρίσκομαι δύσκολα συναντάς θαρραλέα περιστέρια να σου μεταφέρουν γράμμα για τόσο μακρυά. Aσε που ζητάνε αστρονομικά ποσά και διάφορα ανταλλάγματα (όπως να τους αφήνω να τσιμπάνε από τη τροφή μου – πράγμα που δεν προκειται να το δεχτώ ποτέ). Ευτυχώς ένα περιστέρι, ο Αυγουστής, χρειάστηκε να φύγει για τη Βατραχοχώρα για το γάμο της κόρης του που ζει εκεί – η Πελαγία, αν τη γνωρίζεις - κι έτσι μαζί με τις ευχές μου του έδωσα κι αυτό το γράμμα για να στο φέρει.

Θυμάμαι τη μέρα που ήρθαμε μαζί εδώ, αλλά πιο πολύ θυμάμαι την επόμενη μέρα, που με αποχαιρέτησες κι έφυγες. Είχα στεναχωρεθεί πολύ γιατί νόμιζα ότι είχα κάνει κάτι κακό και ότι με τιμωρούσες. Καθόμουν μόνη μου και σκεφτόμουν τι μπορεί να είχα κάνει λάθος. Είχα προσπαθήσει τόσο σκληρά να ευχαριστήσω κι εσένα, την φίλη μας την αρκουδίτσα και τον φίλο μας τον πάπιο. Μόλις ξυπνούσατε το πρωί, ξυπνούσα κι εγώ και σας φώναζα να έρθετε να παίξετε μαζί μου. Κι όταν έβλεπα ότι δεν με ακούτε, πέταγα κάτω αυτά τα ωραία δοχεία σας με χώμα και λουλούδια μέσα, για να κάνω θόρυβο. Τι όμορφα που παίζαμε μετά. Αχ, αξέχαστες εποχές, ε Ανιμα?

Στη μοναξιά μου ο μόνος που μου συμπαραστεκόταν ήταν ο καλός αυτός κύριος που ερχόταν πολλές φορές την ημέρα να με βρει στον κήπο μου και να μου δώσει τροφή, χάδια και να μου μιλήσει γλυκά. Δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε, αλλά ένιωθα ότι αυτά που λέει είναι όμορφα. Μόνο που δεν με φώναζε με τ’όνομά μου, αλλά Ήρα, για κάποιο ανεξήγητο λόγο. Στην αρχή νόμιζα ότι αυτόν τον λένε Ήρα, αλλά μετά κατάλαβα ότι εμένα με φώναζε έτσι κι ότι αυτόν τον λένε «Παππού». Τι παράξενο όνομα είναι αυτό? Και γιατί ολοι οι Παππού έχουν το ίδιο χρώμα μαλλίά ή δεν έχουν καθόλου μαλλιά??? Δεν ξέρω, ο δικός μου Παππούς μου στάθηκε πολύ εκείνες τις μέρες.

Με τον καιρό έμαθα να ακούω στο νέο μου όνομα, αν και καμιά φορά με φωνάζει και «Κούκλα» που πάλι δεν ξέρω τι σημαίνει, αλλά μάλλον είναι κάτι καλό γιατί έτσι φωνάζει και το μικρό κοριτσάκι που έρχεται να τον δει κάθε απόγευμα, μιας που μένει στο διπλανό σπίτι. Πολλές φορές την παίρνει στα γόνατά του και της λέει «παραμύθια» για γουρουνάκια, για κατσικάκια, για βατραχάκια και πριγκήπισσες. Τι είναι Ανιμα τα «παραμύθια»? Αληθινές ιστορίες της Βατραχοχώρας? Γιατί έτσι όπως τις διηγείται, μου θυμίζουν τα πρόσωπα που γνώρισα όσο έμενα μαζί σας. Βρε, μπας και ο Παππούς έμενε παλιά εκεί και γι’αυτό με στείλατε εδώ? Για να του θυμίζω τα παλιά??

Αυτές τις μέρες εδώ που βρίσκομαι κάνει πολύ κρύο. Ο Αυγουστής μου είπε ότι κάθε Χειμώνα έτσι είναι ο καιρός στο «νησί του Ηφαίστου». Έτσι το φωνάζουμε εμείς το μέρος αυτό. Οι άνθρωποι το φωνάζουν κάπως αλλιώς, αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμα πώς. Παρόλο το κρύο, εγώ είμαι μια χαρά γιατί ο Παππούς μου έχει φτιάξει ένα σπιτάκι με όλες τις ανέσεις και πολύ ζεστό. Τρώω πολύ και απ’ότι μου λέει ό Νίνο - το σκυλάκι που ζει με τα παιδιά του Παππού και με την μικρή «κούκλα» - έχω παχύνει και ομορφύνει πάρα πολύ. Ο Νίνο είναι ένας μποεμ τύπος με πολύ μαλλί, μακρυνός ξάδελφος αυτού του τυπάκου που παίζει στην τηλεόραση κι όλη την ώρα λέει «βόλτα!» με χαριτωμένο ύφος. Πολλές φορές με φλερτάρει, αλλά εγώ δεν πέφτω έτσι εύκολα....

Τέλος πάντων, να μην σε ζαλίσω με τα δικά μου. Εσύ τι κάνεις? Είσαι καλά? Πότε θα έρθεις να σε ξαναδώ? Ελπίζω οι επόμενες διακοπές σου να είναι εδώ για να σε δω από κοντά και να πιούμε κι ένα ποτηράκι ενώ θα θυμόμαστε τα παλιά.

Τώρα σε αφήνω, γιατί ήρθε ο Αυγουστής για να πάρει το γράμμα και τον βλέπω να γλυκοκοιτάζει την τροφή μου και δεν μου αρέσει.....

Σε φιλώ πολύ και σας ευχαριστώ όλους για όλα όσα κάνατε για μένα.

Με πολλή αγάπη,

Ήρα (... και για εσάς, Κίκα)

17 comments:

Ασκαρδαμυκτί said...

Mου αρέσει πολύ η ζωοπαρέα σας! Θα θέλατε κι ένα ... φτωχό ελεφαντάκι; Μην τρομάζετε, θα προσέχει πολύ μην σας πατήσει...

anima rana said...
This comment has been removed by a blog administrator.
anima rana said...

τι λες βρε.. ασκαρδαμυτόγκα???? Κι αν εκεί που κοιμάται, γυρίσει πλευρό και με λιώσει?? Θα γινω (σπλατ!) σαν αυτοκόλλητο!! Αυτό θες λοιπόν??? Να με βγάλεις από τη μέση, εεεεε??? εεεεε????

Ασκαρδαμυκτί said...

Γιατί όλοι με φοβάστε και με διώχνετε; Κλαψ...

Anonymous said...

Πολυ γλυκια η ιστοριουλα σου.

Αμαν βρε ασκαρδαμυκτι....
ελεφαντακι βρηκες να πεις και εσυ???
Χαθηκε να πεις ενα παπακι, ενας κυκνος βρε αδερφε...

Anonymous said...

Κι άν κανείς τολμήσει να πειράξει το σκυλάκι ξέρω κάτι ορκισμένα φιλόζωα παλικάρια που αναλαμβάνουν να κάνουν στον ένοχο ακριβώς αυτό που έκανε και επαιδή δέ βύζαξαν γαλατάκι είναι και λίγο σκληρόπετσα τα παιδιά...Προχτές δέσανε ένα καθίκι στην Πεντέλη πίσω από μια YAMAHA και τον κάνανε κάτι βολτίτσες αλα Έκτορα...το είχε κάνει και αυτός σε ένα αδεσποτάκι...
Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγουμε anima, το θράσσος και η ανωμαλία θέλουν τιμωρία...
ΥΓ:Γιατί της άλλαξαν όνομα???

Anonymous said...

Όσο για την ευαισθησία σου δέν τη σχολιάζω, νομίζω ότι έχεις περάσει στην τέταρτη διάσταση σάν αυτούς που χάνονται στις Μαλδίβες...και επειδή σήμερα το έριξα λίγο έξω, έχω πιεί λιγάκι και είμαι στα καλούλια μου λέω να αφήσω τα ζουμιά να με πάρουν αύριο...πειράζει???Καληνύχτα από μένα και το Χοντρό Όνειρο (το ινδιάνικο name της τετράποδης κούκλας μου), να "σαι καλά...

anima rana said...

ασκαρδαμυκτι, δεν ήθελα να σε πληγώσω, δεν σε διώχνω και αν είναι να μελαγχολήσεις εσύ κι ο παχύδερμος φίλος σου.... ε, αντε, φερ'τον κι αυτόν στην ζωοπαρέα!!!
καλημερα!

patsiouri, οταν ξαναμαζευτείτε τα καλά παιδιά να τακτοποιήσετε κανέναν που φέρθηκε άσχημα σε τετράποδο, φώναξέ με κι εμένα να του ρίξω μια-δυό κλωτσιές... Φιλιά στο...Χοντρό Ονειρο. Λές να βαφτίσουμε έτσι και τον ελέφαντα του ασκαρδαμυκτι??? χε χε χε

annamaria, πες τα! πες τα! Ας μου'φερνε ένα κοάλα ας πούμε. Ελέφαντα βρήκε??

anima rana said...

patsiouri, ξεχασα να σου απαντήσω για την αλλαγή ονόματος της Κικα. Λοιπον, επειδή η Κικα ήρθε απο την πρωτεύουσα, θέλανε να την φωνάξουν...Αθηνά. Αλλά κόντεψα να πνιγώ εκείνη την ώρα (επινα νερό εκεινη τη στιγμή) και τους είπα αν θελουν αρχαια θεά, ε, ας την βγάλουν Ηρα. Και ολο χαρά είπαν "αααα! νααιαιαι, Ηραααα!!!"

Anonymous said...

Είχε και το Χοντρό Όνειρο μία περιπέτεια κάποτε, είχαν ρίξει στον κηπάκο του 20 ξυράφια χωρις τη θήκη τους και όπως καταλαβαίνεις ειναι και χαζούλα,κατακόπηκε και την είχαμε ένα μήνα αγκαλιά...και είναι όντως Χοντρό! Anyway τότε κατάλαβα ότι θα μπορούσα να φτάσω και στα άκρα, άν τον έπιανα αυτόν δέ θα ε΄΄ιχα πρόβλημα να του βγάλω το δέρμα με ξυράφι και να φτιάξω σακουλίτσεςόπως στην Τουρκοκρατία...τρόμαξα με την κακία που μου βγήκε...γι αυτό έχω υπόψην μου τα παιδιά που έχουν πάθει χειρότερα με τα δικά τους ζωάκια, άν είναι θα σε φωνάξω να παίξουμε...
ΥΓ Άκου εκεί Αθηνάααααα...

Anonymous said...

Αχ ποσο πολυ πληγωθηκα τωρα.
Εχω μια σκυλιτσα και το ονομα της ειναι Αθηνα.

~~kindergarden teacher ~~ said...

Βρε την Κίκααααααααααααα ..και ελεγα μας ξεχασε τοσο καιρο .άμα της ΄΄γράψεις'' στειλε της τα φιλιά μου!!

Ασκαρδαμυκτί said...

Άνιμα ράνα και Άννα-Μαρία δεν σας παρεξηγώ... δεν ξέρετε τι ζώο είναι ο ελέφαντας! Τον λατρεύω...

Anonymous said...

Αχ τι καλα σας θυμήθηκε, έστειλε και γραμματάλι έχει και φλερτάκι μπράβο!
Καλή μου anima αν πάρεις το ελεφαντάκι να σου φέρω και ένα χαριτωμένο ποντικάκι για να μπορείς να φοβερίζεις το ελεφαντάκι και να κάθετε φρόνιμα?

Anonymous said...

Ανιμα sos! Έχω μία ξανθιά απορία, μή γελάσεις! Έλειψα το τριήμερο και σήμερα είπα να μπώ σε πέντε έξι blogs που διαβάζω συστηματικά. Καμία αλλαγή!Ακόμα και κάποιοι που ποστάρουν συνεχώς δέν έχουν ούτε κάν καινούρια σχόλια...Υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα το pc μου και να έχει κολλήσει στην τελευταία φορά που μπήκα???Μου φαίνεται μεγάλη η σύμπτωση...Άν η απορία μου είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ηλίθια μή μπείς κάν στον κόπο να απαντήσεις....σνίφ!!!

Βαγγέλης Μπέκας said...

Εσύ «έχεις γράμμα» κι εγώ έβαλα ένα «Κόκκινο γράμμα σε μαύρο μπουκάλι»
Τι σύμπτωση…

anima rana said...

Λοιπόν! patsiouri, δεν ξέρω για τους άλλους, αλλά εγώ όντως εξαφανίστηκα για λίγες μέρες. Βλέπεις ο Νοέμβρης όπως έχω ήδη πει δεν μου ταιριάζει και έτσι κλείνομαι λίγο στην βατραχο-φωλιά μου!

anna maria, οχι οχι οχι!!! Δεν υποννοώ κάτι για την σκυλίτσα σου την Αθηνάααα!!! Απλά η Κίκα είχε μία μουρλαμάρα πάνω της και το όνομα Αθηνά ήταν τελείως ακατάλληλο γι'αυτήν!

μαρακι, είδες σουξέ η Κίκα στο νησί? Ευτυχώς την στείρωσα γιατί τον είχα ικανό τον καλό κύριο να μου τηλεφωνάει μετά από μερικούς μήνες για να μου ζητήσει να αναλάβω τα κουτάβια!

ασκαρδαμυκτί, ο ελέφας είναι σούπερ! Ποιός είπε το αντίθετο? Το μαράκι να κυνηγήσεις που θέλει να στείλει ποντικάκι για να τρομάξει τον ελεφαντάκο σου!!!

vita mi barouak, η ζωή είναι μια σύμπτωση από μόνη της! Λατρεύω τις συμπτώσεις...