03 Απριλίου 2006

ΟΙ ΚΟΤΕΣ!

Στο αγρόκτημα που εργάζομαι έχω να κάνω με πολλές κότες. Κοτέτσι ολόκληρο! Θα μου πεις, τι δουλειά έχει το βατράχι στο κοτέτσι? Η ανάγκη. Αχχχχ….. άτιμη κοινωνία, που άλλους τους κάνεις πρίγκηπες, κι άλλους τους ρίχνεις στα κοτέτσια.

Οι σημερινές κότες έχουν ξεσαλώσει και τα μικρά μυαλουδάκια τους έχουν πάρει πολύ αέρα. Οι περισσότερες νομίζουν ότι είναι παγώνια και περπατούν καμαρωτές-καμαρωτές, με περίσσια περηφάνια και ύφος χιλίων καρδιναλίων. Αλλες πάλι νομίζουν ότι είναι οι σπάνιες κότες με τα χρυσά αυγά. Αυτές συμπεριφέρονται σαν κοκκόρια. Διατάζουν, επιθεωρούν και κάνουν παρατηρήσεις.

Κάποιες πάλι, είναι χαριτωμένες κοτούλες, πιο κομψές και πιο όμορφες από τις υπόλοιπες και νομίζουν ότι αυτό είναι αρκετό, οπότε δεν κάνουν απολύτως τίποτε άλλο στο κοτέτσι. Σουλατσάρουν πάνω-κάτω και πεταρίζουν τη βλεφαρίδα. Μια μέρα έβαλα τρικλοποδιά σε μία, κι έπεσε στη λάσπη των γουρουνιών και πολύ το φχαριστήθηκα!!! Χαρ χαρ χαρ (σατανικό γέλιο).

Αυτές τις μέρες δεν χάνω ευκαιρία να τους μπαίνω στο ρουθούνι υπενθυμίζοντάς τους ότι από βδομάδα θα λείψω από το δάσος για τόπους μακρινούς και ονειρεμένους και σκάνε από το κακό τους. Δουλεύω όλο ενέργεια, χάφτω τόσες πολλές μύγες που θα σπάσω το ρεκόρ παραγωγικότητας αυτή την εβδομάδα.

Βλέποντας τις ξυνές μούρες τους κάθε φορά που ρίχνω ένα σάλτο χαράς από τον ενθουσιασμό που που σε λίγες μέρες αναχωρώ για το ταξιδάκι μου, θυμήθηκα έναν καλό φίλο που για λίγο καιρό είχε δουλέψει στο αγρόκτημα και είχε πει χαρακτηριστικά ότι αυτό δεν είναι κοτέτσι αλλά ... σφηκοφωλιά!!! Μέχρι που μια μέρα μάς έριξε μια μούντζα τε-ρα-στί-ων διαστάσεων κι έφυγε τρέχοντας, τσιρίζοντας, γελώντας και σκίζοντας τα ρούχα του.

Τώρα παντρεύτηκε, έχει δυο παιδιά, έχει καλή δουλειά και ζει ευτυχισμένος. Να αρχίσω να ανησυχώ για την δική μου την κατάσταση???

Προς το παρόν δεν αγχώνομαι, είμαι μες την τρελλή χαρά, κουάξ – κουάξ, ετοιμάζω την πράσινη βαλίτσα μου και σε λίγες μέρες με ένα μεγάααλο σάλτο θα βρεθώ πολύ μακριά και δεν ξέρω αν θα θέλω να ξαναγυρίσω.

Δεν θα σας λείψω, το ξέρω. Θα τα ξαναπούμε το Πάσχα (αν επιστρέψω! χαρ χαρ χαααρ !!!)

5 σχόλια:

alex είπε...

να προσέχεις μακριά από το δάσος...
και να περάσεις πολύ καλά!

anima rana είπε...

Ευχαριστώ..... Και πρόσεχε πώς θα κάθεσαι πάνω στο μεγάλο χάρτη σου την επόμενη βδομάδα. Μήν βρεθώ κάτω από τον πισινούλη σου ενώ θα κάνω τουρισμό!!! χα χα χα

Ανώνυμος είπε...

Interesting site. Useful information. Bookmarked.
»

Ανώνυμος είπε...

I love your website. It has a lot of great pictures and is very informative.
»

Ανώνυμος είπε...

I find some information here.