3.04.2007

Yassou Ellada!

Δεν είχα χρόνο να σας γράψω νωρίτερα, γιατί επιτέλους ήρθε ο αρχι-γύπας στο κοτέτσι!

Πρίγκηπας. Αφανής ήρωας. Ήρθε την 1η του μηνός, κι από τότε τον έχουμε δει 5 λεπτά όλα κι όλα.

Χαριτωμένος είναι. Δεν μοιάζει με γύπας, αυτό να το παραδεχτώ. Δεν ξέρω τι θα γίνει όταν θα ανακαλύψει το περιβόητο βατράχι ανάμεσα στα χρυσά αυγά, αλλά δεν σκιάζομαι.

Έτσι, πού χρόνος για να σας γράψω κανένα νεάκι...

Ετοιμάζω νέα ιστοριούλα, αλλά ακόμα δεν έχω αποφασίσει τα βασικά. Πώς θα την αρχίσω και πώς θα την τελειώσω. Μόλις νιώσω αυτοπεποίθηση και μόλις βρω χρόνο (με τον αρχι-γύπα όλοι τρέχουμε και καθημερινά αργώ αφάνταστα να γυρίσω σπίτι) θ'αρχίσει κι η ιστοριούλα.

Εντωμεταξύ, επικρατεί ένας χαμός με τη Eurovision.

Τα γνωστά που έχουμε κάθε χρόνο. Οι μεν λένε "ααα, ωραια, μπράβο", οι δε "μπλιαχ!φτου! χάλια!"

Εγώ δεν θα πω πολλά, δεν είμαι καλός κριτής, μα θα πω λίγα και τσεκουράτα.

Παρακολουθώ τον διαγωνισμό αμέτρητα χρόνια τώρα. Πήγαινα δημοτικό και τώρα κοντεύω τα... άσε να μην πω και την ηλικία μου.

Χρόνια τώρα ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δεν είναι ούτε τα "οσκαρ" ούτε ο "χρυσός φοίνικας" του τραγουδιού. Ενας χαριτωμένος διαγωνισμός είναι που αναδεικνύει το τραγούδι της χρονιάς για τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Δεν είναι δυνατόν δηλαδή πέρσι αντί να ασχολούμαστε με τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Mozart, να ασχολούμαστε με την Αννούλα τη Βίσση, η οποία είναι λίγο νεότερή του!

Δεν είναι δυνατόν ολόκληροι παπάδες να έχουν τη διάθεση να απειλούν να αφορίσουν το Ρουβά επειδή τραγουδούσε "κουνα το κουνα το αγάπη μου, τρελλός για έρωτα, δώσ'μου κι άλλο". Αδερφή τον ανεβάζανε, ψυχάκια τον κατεβάζανε, αλλά όταν ήρθε τρίτος, τον κάνανε ήρωα τον Σακη.

Δεν είναι δυνατόν, να βρίζουμε την Παπαρίζου, να την λέμε Σουηδέζα, ξένη, αγράμματη και μετά όταν κέρδισε να την έχουμε κάνει θεά. Δεν είναι δυνατόν να βρίζουμε κάποιον και μετά να του φιλάμε τα χέρια.

Δεν είναι δυνατόν να έχουμε το καραγκιοζάκι την Καλομοίρα κάθε Κυριακή στην τηλεόραση, να νιαουρίζει, να παλεύει να αρθρώσει δύο λέξεις οι οποίες μετά από πολλή προσπάθεια να φτάνουν στο γεμάτο δόντια στόμα της, αλλά να μας χαλάει η Σουηδέζα Παπαρίζου, ο αντίχριστος Ρουβάς, και ο αράπης Σαρμπέλ.

Πριν μερικές μέρες διαγωνίστηκαν τρεις για το τραγούδι της eurovision. Και γιατί τρεις παρακαλώ? Απ'όλους τους τραγουδιστές αυτής της χώρας μόνο τρείς είχαν τη στόφα? Μόνο τρεις το χάρισμα? ή μόνο τρεις ήταν αυτοί που καταδέχτηκαν να ασχοληθούν?

Βγαίνει η δικιά σου, σαν καρτούν. Το όρθιο πορτατίφ με το θάμνο στο κεφάλι. Με τα ξερακιανά χεράκια, τα πεταχτά αυτάκια και το θεόρατο στοματάκι. Το τραγούδι ωραίο, δεν λέω, αλλά αν το στείλεις αυτό, θα έχεις την ίδια (και χειρότερη) μοίρα με την μικρή Αννούλα, που νόμιζε ότι είναι η Ελληνίδα Madonna κι έφαγε τα botoxαρισμένα μούτρα της πέρσι. Oh, baby, you're not Madonna.

Τώρα γιατί ο Χρηστάκης με το "You are no Madonna" είχε την εντύπωση ότι θα μας καθηλώσει κι ότι θα θαμπωθούμε με το θηρίο που έκρυβε μέσα του, είναι μια άλλη υπόθεση.
Φουσκωμένος σα μπαλόνι, με τσιρίδα σα μαϊμού, πόνεσε ο λαιμός μου όταν στο τέλος ούρλιαξε "you're NO Madonna". Ε, ναι ρε φίλε, μα κι εσύ, δεν είσαι ο Tom Jones.
Και βγήκε πριν αρχίσει ο διαγωνισμός να πει ότι δεν ήθελε την ανάθεση αποκλειστικά αυτός γιατί θεωρεί πιο δίκαιο το να διαγωνιστεί. Το'παιξε και ανώτερος, αλλά σίγουρα θα του 'φυγε το σαγόνι όταν θα είδε ότι έφαγε πόρτα από τον κόσμο.

Και βγαίνει και ο Σαρμπέλ. Ο Σαρμπέλ που εγώ, επειδή ακούω ελάχιστα ελληνική μουσική, όταν πρωτοβγήκε δεν τον είχα πολυπροσέξει. Νόμιζα ότι είναι Συριανός που κατα λάθος βρέθηκε εδώ και τραγουδάει σε οριεντάλ μαγαζιά. Τα πιτσιρίκια όμως τον λάτρεψαν με τα τσιφτετελάκια του και τα τσαλιμάκια του και τα κουνηματάκια του και τα ναζάκια του. Βγαίνανε οι τσούπρες στις κουτσομπολίστικες εκπομπές και λέγανε "ο Σαρμπέλ που είναι Κύπριος" ξανά και ξανά, για να πούμε όλοι "ααα! Ελληνας το παιδί, ε? τι ωραία!". Ναι, αν ο Σαρμπέλ ήταν για τα μπάζα, θα τον λέγαμε αράπη και θα τον στέλναμε απο εκεί που ήρθε. Σωστά?? Ούτε θα μαθαίναμε ποτέ ότι είναι μισός Κύπριος.

Ο George Michael (τον λατρεύω) είναι Κύπριος! ΟΥΑΟΥ!!! Μόνο που αυτουνού δεν του καίγεται καρφάκι. Χέστηκε κοινώς. Εμείς όμως, καμαρώνουμε σαν γύφτοι. ΑΝ ο George είχε γεννηθεί εδώ θα τον είχαμε θάψει, γιατί έτσι αρμόζει στους γνήσιους Ελληνες. Να θάβουν όσους πάνε να σηκώσουν κεφάλι. Σωστά?

Και ξαφνικά τώρα μας χάλασε ο Σαρμπέλ?

Ξαφνικά τώρα ο Σαρμπέλ ξανάγινε αράπης? Κι η Τάμτα? Δεν είναι ρωσάκι το κορίτσι? Ούτε μαμά ούτε μπαμπά έλληνα έχει απ'όσο ξέρω. Αρα, και η Τάμτα να κέρδιζε, πάλι τα ίδια θα λέγαμε. Οτι κέρδισε η ρωσίδα, η πίποβα. Αυτά θα λέγαμε.

Ενώ αν κέρδιζε ο Δαντης, σπουδαία τα λάχανα. Εγώ ήθελα να κερδίσει ο Δαντης, μόνο και μόνο για να φάει κι αυτός τα τα botoxαρισμένα μούτρα του, σαν την Αννούλα, για να το 'φχαριστηθώ!

Εχω βαρεθεί να βλέπω γελοίους να προχωράνε στη δουλειά, στη ζωή, σε όλα, μόνο και μόνο επειδή είναι της κλίκας.

Κέρδισε το Σαρμπελάκι και θα πάει στο Ελσίνκι, θα κάνει τα τσαλιμάκια του, τα κολπάκια του και τα κουνηματάκια του. Δεν θα βγούμε πρώτοι, αλλά όμως θα κάνουμε μια καλή, εμπορική εμφάνιση κι όχι για ξέρασμα, όπως πέρσι.

Δεν γίνεται, μαθηματικώς, να βγούμε πρώτοι σε τόσο μικρό διάστημα. Αυτό που το πάτε? Που τόσα χρόνια είμασταν για τα μπάζα και τώρα ξαφνικά νομίζουμε ότι είμαστε μικροί θεοί της μουσικής?

Θα ξεράσω, ειλικρινά. Εχω αγανακτήσει πια με την ηλιθιότητα που δέρνει το λαό μας. Λυπάμαι που ένας τόσο τιμημένος λαός έχει καταντήσει τόσο γελοίος και βλάκας.

Δώστα όλα Σαρμπέλ! Δόξα τω Θεώ που υπάρχουν ακόμα ημι-Ελληνες οι οποίοι έχουν την όρεξη που οι "καθαρόαιμοι" Ελληνες δεν την έχουν πια. Γιατι, βλέπετε, οι "καθαρόαιμοι" Ελληνες είναι τεμπελούληδες και τα θέλουν όλα στο πιάτο, με μέσον, με μίζες, με άκρες, με κονέ.

Καλή τύχη Σαρμπελάκο και μη μασάς.

20 comments:

Anonymous said...

συμφωνώ anima rana, παρ'όλο που ακούω ελληνικά όλα όσα έγραψες ισχύουν.... μόνο μία ένσταση έχω, λίγα λόγια για τον Σάκη..... είναι θεός ο άτιμος.... τον βλέπεις και λιώωωωωωωωωωωνεις....... τώρα που μεγάλωσα έγινα ρουβίτσα.....φιλάκια...

Anonymous said...

δώστα όλα Σαρμπέλ....!!!!!!!!

annamaria said...

Η χαρά της τηλεθεατριας Κατινας η επόμενη μέρα της εκλογης αυτού που θα μας εκπροσωπήσει στην Eurovision.
Βατραχακι μου, πιστεψε με, δεν ειναι η μουσικη που μου αρεσει να ακούω,
ομως πραγματικα με εκνευριζει ολο αυτο που γινεται.
Με θλίβει αυτή η νοοτροπια του Έλληνα.
Πρέπει πάντα να εναντιωνεται σε κάτι που στην τελική αυτός επελεξε.

anima rana said...

Spaigec, καλώς ήλθες και αν δεν εξηγήθηκα σωστά, είμαι κι εγώ φαν του Ρουβά γιατί στο είδος του είναι πρώτος!!!

annamaria, συμφωνούμε απόλυτα!

patsiouri said...

Εγώ επιμένω και θα επιμένω σε όλους...Φλωρινιώτης με οικογένεια στο σόου με το γυιό του που πεθαίνει από πρέζα, το έχετε δεί???Και ο Δάντης με το Σαρμπέλ στη σούβλα! Στο τσεπάκι το έχουμε!

Ο Δάντης εντωμεταξύ είναι κανονικότατα ο βασιλιάς του bottox, έτσι?? Είχα καιρό να δώ τη μούρη του και σκιάχτηκα, μα το θεό..

Όσο για την Καλομοίρα, με αναγκάζετε να σκεφτώ αντρικά, μα εντελώς αντρικά, στα τέσσερα και φιμωμένη και με αλλαγή φύλου φυσικά, μόνο έτσι θα μπορούσα να το ανεχτώ το ζωντανό..

Ασκαρδαμυκτί said...

Πολύ σωρευμένος θυμός και αγανάκτηση σου βγαίνει βρε κουαξού... χαλάρωσε λίγο!
Σας έχουν οι γύπες στην τσίτα και τα πληρωνουν οι καημένες οι ... χορεύτριες!
(πες το ντε! πλησιάζεις τα τριάντα!)

Βαγγέλης Μπέκας said...

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι χασμουρητά μου φέρνει η Eurovison!
Κι όμως κάποτε με κράταγε άυπνο…

Φταίει η μουσική που τα τελευταία χρόνια λιμνάζει…

anima rana said...

ασκαρδαμυκτί, ποτέ δεν έκρυψα τα πολλά μου χρόνια, απλά δεν τα αποκαλύπτω στο blog γιατί θέλω να παραμείνω - όσο γίνεται - μια άγνωστη. Αν σου'λεγα ότι είμαι 27 θα με φανταζόσουν κάπως. Αν σου'λεγα ότι είμαι 49, θα με φανταζόσουν αλλιώς.

Ετσι, δεν λέω τίποτα.

φιλάκια και .... οι χορευτριούλες ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ!!!! χαρ χαρ χααααρ!(σατανικό γέλιο)

barouak, τα ίδια κι εγώ. Κάποτε ήταν αλλιώς. Τώρα .. μούφα!

david santos said...

Hello, anima rana! How are you?
This text is great baut very good
Good week for you
Thank you
By, by

Anonymous said...

Βατραχάκι μου είσαι όλα τα λεφτά!!!

Δηλώνω Ρουβίτσα απο το Σάββατο που άκουσα τυχαία "ολα γύρω σου γυρίζουν" καινούριο σουξεδάκι του και μου φτιαξε τη μέρα!!!

Ο Σαρμπελ μια χαρά παιδάκι είναι και προτιμώ αυτόν απο κάθε Δάντη ή Αννούλα που στα γεράματα θέλουν διεθνή καριέρα και νομίζουν πως η Γιουροβίζιον θα τους τη δώσει στο πιάτο!!

Η Ταμτα γλυκύτατη δε λέω αλλά οι γυναίκες φτερό στον άνεμο μου τη δίνουν!

Και ας πει κάποιος σε αυτόν τον Πορτογάλο οτι δεν θα μπούμε στο μπλογκ του και να αφήσει το systran στην άκρη!!!!

Νicola Beerman said...

πιποβα...ρε βατραχακι?

και τωρα σοβαρα:εχω να δω γιουροβισιον απο τη χρονια που'χε κερδισει ο Τοτο Κοτουνιο(δεν θυμαμαι πωςγραφεται Ιταλικα).βΕΒΑΙΑ ΜΑΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΗΤΑΝ...

...Το μονο που συγκρατησα εκτος το ''πιποβα'' ηταν η αναφορα σου για τα 250 χρονια του κυριου Μοzart.Θυμηθηκα δε οτι καποιοα στιγμη περυσι καποια εταιρια ειχε προσφορα τα ''απαντα'' του μοζαρτ(πανω απο 100 δισκακια) σε πολυτελη δισκοθηκη με μολις 100 ευρω!Κι εγω ο μαλακας δεν την πειρα!Σημειωνω για να μην γινουν παρεξηγησεις οτι γνωριζω ελαχιστα για κλασικη μουσικη...γιατι τα χρονια που εζησα ολοι φροντιζαν να αναδεικνυουν τους Σαμπρελες και τις Πιποβες!

ΥΓ:θα θελα να μου συστησεις ''μελαγχολικη κλασικη μουσικη''

anima rana said...

Mαράκι... τη σκέψη μου διαβάζεις??
Κι εγώ γουστάρω Ρουβά, συμπαθώ Σαρμπέλ και οι γυναίκες φτερό-στον -άνεμο - ΑΧ- είμαι - απροστάτευτη-και-τόσο χαριτωμένη, μου ανεβάζουν το αίμα στο κεφάλι!!!
Επισης οι συνταξιούχοι που θέλουν διεθνή καριέρα μου τη δίνουν, καθώς επίσης και οι ενοχλητικοί Πορτόγάλλοι! Στο τσακ είμαι να τον βρίσω στη γλώσσα του!

Νicola,
ε...ναι...πίποβα. Ε, μα, αγανάκτησα!
Από κλασσική μουσική αν δεν πολυασχολείσαι, πρέπει να ξεκινήσεις με τους βασικούς θλιμμένους και λατρεμένους Mozart (πχ Requiem) και Beethoven (σχεδόν όλα θλιβερά είναι)...

anima rana said...

A! Και κάτι ακόμα. Toto Cutugno γράφεται και το τραγούδι ήταν το Lasciatemi cantare (Italiano vero).
Σωστά??

avissos said...

"Δεν είναι δυνατόν να βρίζουμε κάποιον και μετά να του φιλάμε τα χέρια."
εσύ είσαι λοιπόν? σ'εσένα ψάχνουν ν'αποδείξουν τόσα χρόνια ότι γίνεται? αχ, άμα σε πιάσω!!

anima rana said...

ΩΧ, ΩΧ, μανδάμ, με το παρδόν, τι θα μου κάνετε αν με πιάσετε?...ελπίζω να μην είστε κι εσείς "γκουρμέ" και να τρώτε..βατραχοπόδαρα!

Θα είμαι καλό βατράχι, το υπόσχομαι!

patsiouri said...

Αχ ναί, άν ξέρει κάποιος τη γλώσσα του ας του πεί καμιά κουβέντα, εγώ πάντως το τλευταίο του σχόλιο το έσβησα...

~~kindergarden teacher ~~ said...

.....γεια σου γιυοροβιζιονννννννννν
οχι γεια σου μαρια θα πουμε φετος ..παρολααυτα ευχομαι να παει καλα ο σαρμπελακος για να χαρει η κορη μου ..μονο αυτο ..

alex said...

Εδώ θα ήθελα να προσθέσω την "άχρηστη πληροφορία της ημέρας": ο Σαρμπέλ είναι πρώτος ξάδερφος του George Michael!

Δεν κάνω πλάκα. Το άκουσα σήμερα στο ραδιόφωνο.

patsiouri said...

Τί Λές Τώρα!!
Δηλ. ο Τζώρτζ Μάικλ έρχεται Ελλάδα για να κάνει support στον ξάδερφο???( στο μυαλουδάκι όλων μας εννοώ, όχι κανονικό support..)
Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαίς, χα χά!!

anima rana said...

AX AX τι μου λέτε μανδάμ? Αλήθεια είναι ξάδελφος, θα τρελλαθώ! Λατρεύω τον george και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα πάω στη συναυλία του!