2.25.2007

Ανθρωποι, ένα παραμύθι

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα πολύ μακριά από τη Βατραχο-λίμνη.
Μια χώρα πάρα πολύ επικίνδυνη και γεμάτη από τα χειρότερα πλάσματα αυτού του πλανήτη.

Αν ανήκουν σ’αυτόν τον πλανήτη δηλαδή. Δεν ξέρω αν εσείς τους έχετε δει. Στέκονται όλοι στα δύο πίσω πόδια τους, αλλάζουν κάθε μέρα χρώματα και εμφάνιση στο σώμα τους, οι ήχοι που βγάζουν είναι ακατανόητοι και πολύ παράξενοι και έχουν τρίχωμα παρά μόνο λίγο στο κεφάλι! Ναι, ούτε εγώ έχω τρίχωμα, αλλά εγώ είμαι ερπετοειδές. Αυτοί? Τι λογής πλάσματα είναι αυτοί?

Δεν έχουν καμία σχέση με τους κατοίκους της Βατραχο-χώρας. Δεν έχουν καμία σχέση με το ζωικό βασίλειο. Έχουν ‘κλέψει’ μερικά από τα χαρακτηριστικά μας για να μπορούν να κυκλοφορούν ανάμεσά μας και να μοιάζουν φυσιολογικοί, αλλά όλοι μας ξέρουμε ότι δεν είναι.

Έχουν δυο μάτια, μύτη, στόμα και δύο αυτιά, όπως περίπου όλα τα πλάσματα αυτού του πλανήτη. Η ανατομία τους και ο τρόπος που αναπαράγονται μοιάζει πολύ με τη δική μας. Όμως αυτοί έχουν μια διαφορετική νοητική ικανότητα από εμάς και πάνω απ’όλα κάνουν κάτι που εμείς ποτέ δεν κάναμε, ούτε θα κάναμε ποτέ:

Καταστρέφουν!!!

Αυτήν την απίστευτη ιστορία, μας την είχε διηγηθεί η προ-προ-προ γιαγιά μου. Ήταν μια χρυσο-κίτρινη βατραχίνα, τραννή κι αγαπημένη βασίλισσα στην βατραχοχώρα.
Έλεγε ότι το συγκεκριμένο είδος είχε έρθει πριν από πάαααρα πολλά χρόνια από άλλο πλανήτη και είχε εγκατασταθεί στη Γη με υποχθόνιο σκοπό να υποδουλώσει και να εκμεταλλευτεί σιγά-σιγά όλα τα ζωντανά πλάσματα και τη φύση και στο τέλος να καταστρέψει ολόκληρο τον πλανήτη.

Αυτά τα πλάσματα ήταν και είναι εχθροί μας. Ύπουλοι εχθροί, που μέσα σ’όλα αυτά τα χρόνια κατάφεραν να επιβαρύνουν αρκετά τη Γη και πλέον βρίσκονται πολύ κοντά στον πρωταρχικό σκοπό τους, δηλαδή την ολική καταστροφή της.

Αυτά τα πλάσματα αυτοαποκαλούνται ‘Άνθρωποι’ και (σύμφωνα με αυτούς πάντα) η λέξη αυτή σημαίνει ‘ο ανώτερος των ζωντανών όντων’. Τι μας λές?

Η Χώρα που ζουν έχει εκατοντάδες χιλιάδες διαφορετικά ονόματα. Αυτοί βάφτισαν τη Χώρα, όπως αυτοί ήθελαν. Από τότε που εμφανίστηκαν στη Γη, δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να τρώγονται μεταξύ τους και να αλληλοσκοτώνονται για να κλέψει ο ένας τη Χώρα, τα πλούτη και τον λαό του άλλου. Τσκ, τσκ, τσκ…. Ντροπή.

Κάποιοι από αυτούς τους... ανθρώπους, ήταν πιο ύπουλοι κι απ’τους ύπουλους, πιο καταχθόνιοι κι απ’τους καταχθόνιους, η χειρότερη εκδοχή τους είδους τους! Και ξέρετε τι έκαναν? Υποδούλωσαν το ίδιο τους το γένος, την ίδια τους τη ράτσα.

Άνθρωπος μισεί άνθρωπο. Άνθρωπος κοροϊδεύει άνθρωπο. Άνθρωπος ελέγχει άνθρωπο.

Αυτοί λοιπόν, οι ‘επίλεκτοι’, οι ‘ελίτ’ άνθρωποι, από την αρχή του κόσμου (τους) κάνουν πολέμους στο όνομα της ειρήνης. Αφήνουν τον κόσμο να υποφέρει για να περνάνε αυτοί καλά. Και, πάνω απ’όλα, δημιουργούν επίτηδες καταστάσεις, ώστε οι ‘απλοί’ άνθρωποι να τρώγονται μεταξύ τους για να μην μπορέσουν ποτέ να ενωθούν ενάντια στους ‘επίλεκτους’.

Διαίρει και βασίλευε…

Είναι πολύ έξυπνη η τακτική τους, τ’ομολογώ!
Στην αρχή, το παίζουν φιλάνθρωποι ηγέτες. Οι υπόλοιποι, οι ‘κοινοί’ τους πιστεύουν. Μετά, αρχίζουν σταδιακά να εκμεταλλεύονται τους ‘κοινούς’ προς δικό τους όφελος. Όταν οι ‘κοινοί’ αντιληφθούν ότι μάλλον κάποιος τους κοροϊδεύει, τσούπ!, τους δημιουργούν μια ίντριγκα, ώστε να τσακωθούν μεταξύ τους και να γίνουν εχθροί. Έτσι, όντας εχθροί, δεν θα συμμαχήσουν ποτέ ενάντια στους ‘ανώτερους’ ανθρώπους.

Δημιούργησαν τα όπλα δήθεν για να προστατέψουν τους ‘κοινούς’, αλλά στην ουσία τα χρησιμοποιούν για να τους εκβιάζουν.

Δημιούργησαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να ενημερώνουν τους ‘κοινούς’ για ό,τι συμβαίνει στον πλανήτη, αλλά στην ουσία τους γεμίζουν με ψέμματα και παραμύθια.

Οι ‘κοινοί’ δεν έχουν αρκετά χρήματα για να ζήσουν άνετα, οι ‘ελίτ’ τρώνε με χρυσά μαχαιροπήρουνα, αλλά στην τηλεόραση τους δείχνουν αυτούς που δεν έχουν να φάνε και ζουν στο δρόμο. Έτσι, οι ‘κοινοί’ δοξάζουν τη τύχη τους που γεννήθηκαν απλώς ‘κοινοί’ και όχι άστεγοι.

Όταν οι ‘κοινοί’ για παράδειγμα αγανακτήσουν και βγουν στους δρόμους να διαδηλώσουν, οι ‘ελίτ’ επίτηδες τους αφήνουν να κάνουν επεισόδια, να καταστρέψουν περιουσίες που ανήκουν σε άλλους ταλαίπωρους ‘κοινούς’. Τα δήθεν όργανα της τάξεως, τους κοιτούν απαθείς και δεν επεμβαίνουν, γιατί αυτές τις εντολές έχουν από τους ‘ελίτ’!

Αφήστε τους να σπάσουν το βιός των άλλων, ώστε οι άλλοι να αντιδράσουν και να γίνει ένας μικρός εμφύλιος μεταξύ ‘κοινών ανθρώπων’. Έτσι δεν θα φτάσουν ποτέ σ’εμάς.

Αφήστε τους στο γήπεδο να καταχτυπηθούνε, σαν αιμοβόροι εχθροί, δείξτε μετά στην τηλεόραση την κατάντια τους, κάντε εχθρούς τους τούς υπόλοιπους ‘κοινούς’ που θα τους έχουν δει να αλληλοχτυπιούνται στο γυαλί. Κάντε τους να μισιούνται όλοι θανάσιμα.
Έτσι δεν θα έχουν χρόνο να δουν τι κάνουμε εμείς και να μας εναντιωθούν.

Αφήστε τους να ξεσπάσουν ο ένας πάνω στον άλλον, κι όχι πάνω μας…

Αυτή είναι η ιστορία που είχε διηγηθεί η βασίλισσα-βατραχίνα πριν αμέτρητα χρόνια στη Βατραχοχώρα.

Έτσι, οι κουτοί άνθρωποι ζουν στο μεγάλο τους παραμύθι και δεν αντιδρούν, ό,τι και να συμβεί μπροστά στα μάτια τους. Και, πιστέψτε με, η φράση «κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα» είναι άλλη μια μεγάλη ψευτιά των ‘ελίτ’ προς τους ‘κοινούς’. Το ανθρώπινο παραμύθι θα έχει πολύ άσχημο τέλος.

Γιατί ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου είναι ο άνθρωπος!!!

14 comments:

patsiouri said...

Άργησες αλλά κέντησες πάλι,έτσι?
Δυστυχώς μικρή μου οι ελίτ αυτής της ζωής μας ελέγχουν και θα μάς ελέγχουν πάντα..
Ξέρεις γιατί?
Γιατί εκτός από λαμπρά παραδείγματα σάν εσένα, οι περισσότεροι άνθρωποι γεννιούνται και παραμένουν ανθρωπάκια..ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ.
Πόσους τέτοιους συναντάς κάθε μέρα?
Πόσος κόσμος υπάρχει που η πιό σοβαρή του σκέψη δέν έχει φτάσει πέρα από τα καινούρια του κουφώματα αλουμινίου?
Πόσοι νέοι τη βρίσκουν με το γλείψιμο και τη δουλοπρέπεια και τη μοστράρουν κιόλας με καμάρι?

Όλοι αυτοί οι μεγάλοι που λές, δέν έχουν κάνει ούτε την πιό απλή σκέψη για τα πλούτη που συσσωρεύουν από τα εγκληματά τους..ότι όλα εδώ θα μείνουν, δέ θα τα πάρουν μαζί τους, μπορεί, μπορεί λέω να υπάρχει άλλη ζωή και να κριθούν, και τους το εύχομαι..

Και το ανθρωπάκι δουλεύει σάν το σκύλο γιατί το παιδί του ζητάει για το Πάσχα την κούκλα Έφη Θώδη..
Και θα του την αγοράσει..
Και θα γεννάει σάν κουνέλι έστω και άν είναι άφραγκος γιατί του λένε πως δέν πρέπει να σβηστεί η τιμημένη πατρίδα του από το χάρτη και θα φέρει φτωχά παιδιά σε αυτό το Νταχάου..
Και μή χειρότερα..

Και οι νέγροι τότε, όταν τους δόθηκε η ελευθερία τους έκλαιγαν και ζητούσαν από τα αφεντικά τους να τους πάρουν πίσω γιατί φοβήθηκαν πως δέ θα τα βγάλουν πέρα..

Και πόσοι άρρωστοι τη βρίσκουν να βασανίζουν ζώα, μήν τα ξαναλέμε...

Θέλω απλά να πώ πως τα πράγματα δέν είναι εύκολα, εμείς δέν είμαστε εύκολοι..

Κι εγώ σκέφτομαι ρατσιστικά καμιά φορά, "τί ωραία, να μήν υπήρχαν όλοι αυτοί οι λοβοτομημένοι, να σκεφτόταν όλος ο κόσμος σάν κι εμένα, τί ωραία γή που θα φτιάχναμε"

Έτσι όμως μπορεί να σκέφτονται κι αυτοί, να είμαι εγώ η λοβοτομημένη, ή εσύ, ή ο γείτονας..
Είναι σκούρα τα πράγματα βατραχάκι...
σόρι και πάλι για το σεντόνι αλλά με έβαλες σε σκέψεις..

ΥΓ1:Μόλις ξεκαθάρισα στους επίδοξους κουμπάρους ότι δέ θα γίνω νονά! Ο κουμπάρος μάλλον δέν το αντιλήφθηκε γιατί κοίταζε δύο γκέι που περπατούσαν χέρι-χέρι, σταυροκοπιόταν, έφτυνε και έβριζε..
Κατάλαβες τώρα?

ΥΓ2: Ζήτω τα καινούρια μας έπιπλα!!
Τουλάχιστον πλησιάζει η ώρα του Τζιμάκου!

anima rana said...

patsiouri μου, σκεφτόμαστε το ίδιο. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Μόνος του ο Ανθρωπος θα καταστραφεί. Κρίμα που μαζί του θα πάρει και άλλα τόσα ζωντανά που δεν χρωστάνε τίποτα...

Υ.Γ.Μπράβο κουμπάρα! Καλά έκανες. Κι απ'ότι βλέπω ο κουμπάρος είναι λίγο γκαου, οπότε καλύτερα έτσι.

Υ.Γ.Ενα ζήτω κι από μένα για τα έπιπλα και τον Τζιμάκο!

φιλιά

patsiouri said...

Ούφ, πάρτο κι αλλιώς, φαντάσου να εξαφανίζονταν σε μία νύχτα όλοι αυτοί..
Ποιούς θα κράζαμε ολημερίς και οληνυχτίς??
Όπως λέει και το πατριωτάκι σου ο Καβάφης "Τί θα κάναμε χωρίς βαρβάρους??"
Εμένα δέ με ενοχλεί η ύπαρξή τους, με ενοχλεί το ότι είναι πλειοψηφία, άν ήταν λίγοι αλλά να υπάρχουν, θα ήταν το καλύτερό μου!
Γιατί και η πολλή ομοιομορφία φέρνει ανία, θα ήταν βαρετό να ήμασταν όλοι ίδιοι..

Βαγγέλης Μπέκας said...

Πραγματικά!
Μονάχα που δεν φταίει ο άνθρωπος γλυκιά μου βατραχίνα, μερικοί μονάχα άνθρωποι φταινε και κάποτε πρέπει να πληρώσουν...

Βαγγέλης Μπέκας said...

Πραγματικά!
Μονάχα που δεν φταίει ο άνθρωπος γλυκιά μου βατραχίνα, μερικοί μονάχα άνθρωποι φταινε και κάποτε πρέπει να πληρώσουν...

anima rana said...

Patsiouri, αυτό με χαλάει κι εμένα. Ότι είναι πολλοί, πανάθεμά τους!

barouak,αυτοί που φταίνε δεν πληρώνουν. την πληρώνουν οι υπόλοιποι. Δεν βαριέσαι.. Μου αρκεί που λέω αυτό που νιώθω και βρίσκω κάποιους να συμφωνούν μαζί μου.

thanks φιλαράκια

Anonymous said...

Ετσι λοιπον και εμεις
επειδη γνωρισαμε τον ανθρωπο.....
λατρεψαμε τα ζωακια !!

anima rana said...

anna maria, μού θύμισες και κάτι άλλο που έλεγε η μαμά μου: Από τότε που γνώρισα τα ζώα, μίσησα τον άνθρωπο.

φιλάκια

patsiouri said...

Eμένα μου στείλανε ένα mail για τη διάσωση της ΄΄ασπρης φώκιας με δύο φωτογραφίες, η μία δείχνει μία κυρία με γούνα και τη χαρακτηρίζει "ζώο που φοράει άλλο ζώο" και η άλλη ένα μωρό φώκιας που κοιτάει λυπημένα ένα παιδάκι και του λέει "Για να μήν κρυώνει η μαμά σου εγώ δέν έχω μαμά..."

Ασκαρδαμυκτί said...

Από σήμερα σταματάω να σε αποκαλώ βατραχάκι!
Θα είσαι η νερορήγισσά μου!

anima rana said...

Patsiouri, κι εμενα μού το έστειλαν αλλά δεν το είδα όλο γιατί φοβηθηκα μην δω τιποτα πολύ άσχημο... Είμαι ευαίσθητο βατραχι βλεπεις. Μπορεί να κλαιω για μερες αν δω φρικτη σκηνή με ζώα.

ασκαρδαμυκτι, water queen??? oh, dear Lord!!!
τιμή μου!!!!

~~kindergarden teacher ~~ said...

α..ρε κοριτσια .. ποσο δικιο εχετε σε ολα ,εγω τι να προσθεσω;
τα δικα μου ΘΑ ΠΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΙΝΕ
..τα παιδακια μου λυπαμαι που μεγαλωνουν σε ενα τετοιο κοσμο
τουλαχιστον εμεις της γενια μου
ζησαμε και λιγο καλυτερα λιγο ποιο αγνα πιο ηρεμα ..προλαβαμε //
τωρα σε τι κοσμο θα βγουν αυτα;από παντου παγιδες ασχημιες ..ο θεος ..να μας φυλαει..που δεν το βλεπω ...τι να κανει κι αυτος με μας τους τρελους που εμπλεξε

του ..@#@#$#$#$#$#&$..ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΟΛΑ τα υπολοιπα

anima rana said...

sevarose, Πόσο δίκιο έχεις....Σε τι κόλαση καταδικάζουμε τα παιδιά μας να ζούν...

Anonymous said...

βρε βατραχάκι σου βγαίνει όλη η πικρία σου για το ανθρώπινο γένος. Δεν λέω όλα σοφά και σωστά αυτά που έγραψες αλλά μερικοί απο έμας τους άσπλαχνους, κακούς και μοχθηρούς ανθρώπους έχουμε και ευαισθησίες και πραγματικά συγκινούμαστε με κάποια σπουδαία πράγματα που έχουμε καταφέρει. Όλοι μας ευθυνόμαστε για την καταστροφή μας γιατί όλοι μας απολαμβάνουμε τις ευκολίες που έχουμε βρει έτοιμες. Δεν θέλω να γίνομαι δικηγόρος του διαβόλου αλλά πραγματικά χαίρομαι που ζω με έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής και που απολαμβάνω τις ανέσεις του σύγχρονου καταστροφικού (ή καλύτερα αυτοκαταστροφικού) κόσμου μας. Και να προσθέσω ότι προέρχομαι απο υπερπολύτεκνη οικογένεια και μου αρέσει γιατί οι καλύτεροι μου φίλοι είναι τα αδέρφια μου. Ξεκαθαρίζω ότι δεν διαφωνώ σε όσα έγραψες. Αλλά δες το όλο θέμα πιο αισιόδοξα όσο τουλάχιστον είναι αυτό δυνατόν.....
είσαι μια φοβερή, ανεπανάληπτη, συναρπαστική, μοναδική και άξια αντικαταστάτρια της ένδοξης γιαγιάς βατραχίνας. Υποβάλλω τα διαπιστευτήριά μου στην Queen of the Frogs ή Frog Queen????
φιλάκια.........