11.06.2006

ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ - Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!!!

Είναι απίστευτο!

Είναι α-πί-στευ-το αυτό που θα σας γράψω. Το γράφω κι εγώ η ίδια δεν το πιστεύω....

Μετά από την επαφή που είχα πριν λίγο καιρό με το χαριτωμένο νεκροταφείο και το ακόμη πιο χαριτωμένο δημαρχείο και μετά από ένα μίνι οικογενειακό συμβούλιο (πολύ μίνι – έχουμε μείνει ελάχιστοι πλέον και είμαστε υπο εξαφάνιση...) αποφάσισα να μην τα σκάσω στον δήμο και να προχωρήσω στην εκταφή μετά τη λήξη της τριετίας.

Ετσι λοιπόν, ως ανυποψίαστο θύμα, τηλεφώνησα στη γραμματεία του νεκροταφείου....

«Ναιαιαιαιαιαια???» (τσιριχτή φωνή που για μια στιγμή σκιάχτηκα γιατί θυμήθηκα την άλλη τσιριχτή κυρία από την ενορία μου)

«Καλημέρα σας!»

«Γειά σας»

«Αυτό το μήνα λήγει μια τριετία και θα ήθελα να ζητήσω κάποιες πληροφορίες, ποια είναι η διαδικασία εκταφής και τι χρειάζεστε από εμένα»

«Ποιά είστε εσείς??»

(μου ‘ρθε να της απαντήσω «η νεκρή» αλλά συγκρατήθηκα)

«Τι εννοείτε?» (το έπαιξα χαζή για να ηρεμήσω λίγο)

«Ποιά είναι η σχέση σας με τον νεκρό??»

(ε, τώρα φταίω εγώ να της απαντήσω αυτό που σκέφτομαι???)

«Εεεε... είμαι η κόρη»

«Αααα! Πρέπει να έρθει η μαμά σας, όχι εσείς!»
(ρε, λες να’ναι όντως η ίδια που με «εξυπηρέτησε» στην ενορία? Ήμαρτον Κύριε...)

«Μα, η μητέρα μου είναι η νεκρή» (όχι Θέε μου, μην με βάζεις πάλι σ’αυτή τη δοκιμασία)

«Ε τότε πρέπει να έρθει ο πατέρας σας!»

«Είναι απαραίτητο? Ξέρετε, είναι κάποιας ηλικίας, μην μου μείνει κι αυτός...»

«Οχι, όχι, όχι (καλά ντε! Μην τρελλαίνεσαι...) να έρθει αυτός αλλιώς να σας εξουσιοδοτήσει»

Εδώ να κάνω μία παύση για να σας ρωτήσω: Συγνώμη, δηλαδή τι θα μπορούσα να κάνω εγώ χωρίς την επίβλεψη του μπαμπά μου? Να την πάρω και να την πάω σπίτι μου ας πούμε? Τι είναι αυτό που φοβούνται τόοοοσο πολύ και δεν θέλουν με τίποτα η κόρη να ασχοληθεί μ’όλο αυτό το θέμα? Δηλαδή αν χάσω και τον μπαμπά μου μια μέρα, τι θα γίνει? Ποιός θα ασχοληθεί με την εκταφή?????


Συνεχίζω.

«Καλά, θα έρθουμε μαζί. Πείτε μου όμως ποιά είναι η διαδικασία για να τον ενημερώσω»

«Λοιπόν!!! (χαρούμενη και ενθουσιασμένη που τελικά θα περάσει το δικό της). Αφού περάσει η ημερομηνία της λήξης της τριετίας, έχετε είκοσι μέρες καιρό για να έρθετε. Οταν αποφασίσετε θα έρθετε μια καθημερινή στις 7 το πρωί! (ωχ! Αυτό πόνεσε...) Ο πατέρας σας θα πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητά του και 190 ευρώ! (ώπα??? Ώπατης μανδάμ?? Αυτό κι αν πόνεσε!!!). Αυτά τα 190 ευρώ (συνεχίζει αυτή ακάθεκτη) είναι το μέγιστο ποσό που θα χρειαστεί να πληρώσει σε περίπτωση που η νεκρή δεν έχει λιώσει»

Εδώ παιδιά να κάνω μια δεύτερη παύση??? Εντάξει, δουλειά τους είναι, αλλά ήμαρτον, με τι καρδιά λες έτσι ωμά στον άλλον για την μαμά του τη φράση «αν δεν έχει λιώσει»??

Συνεχίζει αυτή.

«Αν δεν έχει λιώσει λοιπόν (μάλιστα, το ακούσαμε) θα πρέπει να μεταφερθεί στα άλιωτα» (ΗΜΑΡΤΟΝ!)

«Στα ποιά????»

«Εκεί που θάβονται αυτοί που δεν έχουν λιώσει» (θα πάθω εγκεφαλικό, κρατάτε με!)

«Μάλιστα. Κι αν ΔΕΝ χρειαστεί η ταφή σε άλλο χώρο, ποιά είναι η διαδικασία?» (δεν μπορούσα να ξεστομίσω με τίποτα τη φράση «κι αν έχει λιώσει»)

«Ε, τότε είναι απλά τα πράγματα. Θα πάρουμε τα οστά, θα τα καθαρίσουμε (έλεος μανδάμ, έλεος!!!) θα τα βάλουμε σε κουτάκι με το όνομά της και εσείς θα πληρώνετε 40 ευρώ το χρόνο» (Αλλοίμονο....)




ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ????


Είναι απίστευτο. Δεν έχω να σας προσθέσω τίποτε άλλο...

17 comments:

Anonymous said...

Θα ρωτούσα πλάκα κάνεις?
Αλλά μετάθυμήθηκα οτι ζούμε στην Ελλάδα και δεν θα έπρεπε να σκιάζομαι απο τέτια περιστατικά.
Οσο ανατριχιαστική κι αν είναι αυτή η συζήτηση θυμάμαι όταν πέθανε ο παππούς μου (κηδεύτηκε σε χωριό της Δράμας) ούτε με το ζόρι εκταφή ούτε τετοιες διαδικασίες 13 χρόνια περάσανε και κανείς δεν τον κουνάει απο τη θεσούλα του.
τς τς τς.....
Κρεοπώληδες καταντήσανε οι άνθρωποι.

Anonymous said...

Κι εγώ το ίδιο θα ρωτούσα, άν κάνεις πλάκα, η μαντάμ μάλλον σου μιλούσε από θέση ισχύος γιατί αυτή, το παχύδερμο, δέν πρόκειται να λιώσει ποτέ, εκτός άν ανέβει καμιά μέρα το αίμα κανενός χριστιανού στο κεφάλι του και τη λιώσε μιά και καλή...Αφού δέ μπορέί να τιμωρηθεί αλλιώς για το θράσσος της δώσε το τηλεφωνάκι της σε κανένα ξαδερφάκι ή φιλαράκι που έχει χρόνο να κάνει φάρσες, γιατί αυτό τους χρειάζεται τελικά. Το έκανα πρόσφατα στον προιστάμενό μου που με είχε σκυλοβρίσει άδικα και έκλαιγα τρείς μέρες, όταν όμως τον πήρε ο κολλητός μου και του είπε με βραχνή φωνή "ξέρω που πάνε τα παιδιά σου σχολείο και τί ώρα" του πήγε τρείς και πέντε του ηλίθιου...Μπορώ να πώ πως μόνο που σκέφτηκα τη φάτσα του ήταν μία ελάχιστη ανακούφιση, άκου εκεί τη μαλάκω, με σύγχισες βραδιάτικα και έχω και δουλείά για το σπίτι...

Hlias said...

Γαιδουρια εντελος.Οταν πεθανω καψτε με να ησυχασετε...



καλημερα

anima rana said...

μαράκι, έτσι είναι. Εφτασα στο σημείο να μετανιώσω που η κηδεία έγινε εδώ και δεν έγινε στην Αιγυπτο, όπου υπάρχει οικογενειακός τάφος...

patsiouri, καλά, στο μυαλό μου είσαι??? Παχύδερμο??? Αχα χα χα χααααα!!! Εδωσες ρέστα πάλι!!! ....Καλή η ιδέα σου για τον προϊστάμενο. Θα την έχω στα υπ'όψιν. Χαρ χαρ χαααρ (σατανικό γελιο)

hlia, κι εγώ να καώ θέλω. Κι εκείνη αυτό ήθελε, αλλά ακόμα και να θέλει κανείς κάτι σ'αυτή τη χώρα, ζει ένα Γολγοθά για να το καταφέρει...

Anonymous said...

Φαντάσου τί γέλιο θα ρίχνα(τ)ε άν έσκαγε και σχόλιο με nick name "προιστάμενος": Χα χα, σ"έπιασα, έχω κι εγώ blog!!Ωραίος που θα μου φαινόταν ο ΟΑΕΔ σήμερα το πρωί! Σοβαρά πάντως, εμένα το απίστευτο θράσσος με εκνευρίζει αφάνταστα και πλέον δέ με καλύπτει εκείνο που με κάλυπτε κάποτε, το "έλα μωρέ,δέν του κόβει.."Ειδικά σε τέτοια θέματα χέστηκα, να του κόψει, εμάς δηλαδή γιατί μας κόβει???ούφ!

Βαγγέλης Μπέκας said...

Μόλις αποφάσισα να θαφτώ σε χωριό… θα το προτείνω και στους δικούς μου…

anima rana said...

MΠΡΑΒΟ!!! ΜΠΡΑΒΟ!!! ΜΠΡΑΒΟ!!! Ούτε εγώ αντέχω τη βλακεία σ'αυτή τη ζωή. Τελικά έκανα λάθος που νόμιζα ότι εγώ και η φίλη μου είμαστε γεροπαράξενες. Ουφφφφ.... Με καθησυχασες ότι δεν είμαστε εμείς στραβοί, αλλά ότι στραβά αρμενίζουμε!

anima rana said...

vita mi barouak, κι εγώ το έχω σκεφτεί αυτό και πραγματικά θα δω τι μπορώ να κάνω για να το ρυθμίσω. 'Η σε χωριό ή σε άλλη ήπειρο (βλ. Αφρική - Αιγυπτο). Ημαρτον...

~~kindergarden teacher ~~ said...

...ουτε στην αλλη ζωη σε ησυχια δεν μας αφηνουννννννννννν
τι κακο!!

anima rana said...

sevarose, έτσι όπως τα λες. Γι'αυτό κι εγώ θελω να φύγω απ'την πόλη και να πάω μακρυά, κάπου που οι άνθρωποι έχουν ακόμα αισθήματα και δεν είναι ανδρίκελα. Σε ένα νησάκι ας πούμε του ΝΑ Αιγαίου θα πήγαινα ευχαρίστως... (χι χι χι - πονηρό γέλιο)

Ασκαρδαμυκτί said...

Εγώ αποφάσισα να μην θαφτώ! Ή, καλύτερα, αποφάσισα να μην πεθάνω καν... Ίσως αποφασίσω ν' αναληφθώ ολόσωμος στους ουρανούς! Θα το σκεφτώ...

alex said...

Απίστευτο!
Έμεινα με το στόμα ανοιχτό.

Χωριό μου χωριουδάκι...Με τον καθαρό αέρα και τα άγρια ραδίκια!

Anonymous said...

Ο βλάκας νομίζω πως είναι ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου, ο κακός παλεύεται γιατί η καθαρή κακία απαιτεί και εξυπνάδα και οι έξυπνοι έχουν πάντα αδύνατα σημεία, μπορείς να τους πονέσεις...Ο απύθμενα ηλίθιος όμως, δέν καταλαβαίνει χριστό, δέ μασάει τ"αρχίδια του ρε παιδί μου,παίρνει μία ευθεία και ότι βρεί μπροστά του το σαρώνει και ούτε κάν συναισθάνεται τη βαρύτητα των όσων πράτει...Γι αυτό πιστε΄υω πως ο χαζός άνθρωπος είναι απείρως πιό επικίνδυνος από τον κακό...
Όσο για τα χωριουδάκια μας, θα συμφωνήσω με τα παιδιά και ειδικά με την άλεξ, ειδικά άν φτάσεις σε κάποια ηλικία....τρεχάτε ποδαράκια μου!

dim said...

Καταπληκτικό ποστ!!!!
Δεν έχω να προσθέσω άλλο
ούτε κι εγώ. Τα είπες όλα...

anima rana said...

cafegreco, ε μα μου'ρχεται να πάω στον τριανταφυλλοπουλο ή στον ευαγγελατο!

*...Nantia...* said...

Αχαχα,απίστευτη κυνικότητα και θρασύτατη η μανταμ!ευτυχώς που δεν σου πε τπτ σε στυλ "αμα δεν έχει λιώσει θα της ρίξουμε κάτι για να λιώσει,μην ανυσηχείτε" Γράφεις πολύ ωραία :)

Vasia said...

Eixa kai egw mia antistoixi empeiria.Meta tin prwti ektafi opou den eixe ... kai to valane ...
irthe i wra tis deuteris.
Eprepe na mou deixoun loipon to osteofylakio na to "egkrinw", wste na einai etoimo kai meta tin ektafi na mpei...telospadwn katalavate.
Kai paw ekei me ton kirio "koraki" kai ton ypallilo tou nekrotafeiou.
Ftanoume mprosta ston toixo kai mou lene "Den einai poly wraio?"
Den katalava ti ennousane!
"Lew ti wraio exei? Einai evaero kai evilio?"
Mou apadane me ena yfos...
"Aaaaa mi to vlepete etsi!! An ftiaxtei tha ginei..."
"Mi mou peite tha ginei kouklistiko?? Ma ti einai auta pou lete?? Xerete ti tha mpei edw kai se poion milate?"
"Ax despoinis kai na xerate posoi tha to thelane auto to osteofylakio"
"Wraia exoume kati allo pou prepei na kanw?"
"Na simplirwsete mia forma me ta stoixeia sas kai tis miteras sas."
Apotelesma? Sto osteofylakio grapsane to diko mou onoma anti gia to onoma tis mamas mou.
Tous kanw ena kabga trikouverto kai mou apadane "pws kanete etsi ena lathos kaname!!"