11.01.2006

Νοέμβριος ο ανωφελής

Μπήκε κι ο Νοέμβριος...

Ο μήνας που μισώ πιο πολύ απ'όλους, για προσωπικούς λόγους φυσικά. Δεν είναι φθινόπωρο, δεν είναι χειμώνας, δεν έχει αργίες, δεν έχει γιορτές. Είναι ο αναποφάσιστος, ο άσχετος, ο μήνας που δεν έχει προσωπικότητα.

Κάθε μήνας έχει τη μέρα του, τη μέρα που τον καθιστά ενδιαφέρων. Ο Ιανουάριος έχει τα Θεοφάνεια στις 6. Ο Φεβρουάριος τον "Αγ. Βαλεντίνο" στις 14. Ο Μάρτιος την 25η. Ο Απρίλιος την πρωταπριλιά και την 21η. Κάπου εδώ γύρω εμφανίζεται και η Καθ.Δευτέρα.

'Υστερα, ο Μάιος έχει την πρωτομαγιά. Κάπου ενδιάμεσα πέφτει και το Πάσχα. Μετά, ο Ιούνιος του Αγ. Πνέυματος. Ο Ιούλιος δεν έχει ανάγκη. Είναι ο ωραιότερος όλων. Ο Αύγουστος έχει τον δεκαπενταύγουστο και τα γενέθλιά μου (βεβαίως-βεβαίως).

Ο Σεπτέμβριος δεν έχει κάποια ιδιαίτερη ημερομηνία αλλά επειδή ανοίγουν τα σχολεία, ε, κάποιο ρόλο βαράει κι αυτός. Τον Οκτώβριο έχουμε την 28η, τον Νοέμβριο την 17η και τέλος ο χρόνος κλείνει με τον Δεκέμβριο που είναι άρχοντας των μηνών με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Ο μοναδικός μήνας που η "διάσημη" ημερομηνία του χρησιμοποιήθηκε από τρομοκράτες είναι ο Νοέμβριος. Δεν άκουσα ποτέ για τρομοκρατική οργάνωση "28 Οκτώβρη" ή "25 Μάρτη", ούτε "1η Απρίλη"(φαντάζεστε? θα ήταν πολύ κωμικό. Εμένα θα μου άρεσε πάντως).

Ο Νοέμβριος είναι βαρετός, σκοτεινός, ύπουλος και αλλοπρόσαλος. Αυτό έχω να πω εγώ.

Εγώ με τον Νοέμβριο δεν μιλιόμαστε εδώ και τρία χρόνια. Κάθε Νοέμβρη δεν είμαι καλά. Χωρίς να το σκεφτώ, χωρίς να το σχεδιάσω, η διάθεσή μου πιάνει πάτο και μόνο θλίψη νιώθω στην καρδιά. Θα μπορούσα να πω ότι κάποιες φορές νιώθω ότι τον μισώ τον Νοέμβρη.

Βέβαια τον Νοέμβριο είναι γεννημένοι οι περισσότεροι Σκορπιοί, που είναι το αγαπημένο μου ζώδιο, αυτό δεν έχει να κάνει όμως με την αντιπάθεια που θρέφω γι'αυτόν το μήνα.

Αν οι μήνες ήταν παιδιά, ο Νοέμβριος θα ήταν αυτό που θα έκλεβε τις σοκολάτες των αδελφών του ενώ αυτοί θα κοιμόντουσαν και θα έμενε κι ατιμώρητος.

Τι θυμήθηκα τώρα..... Το V for Vendetta (τι κόλλημα κι αυτό) που το έργο ξεκινάει έτσι..

"Remember, remember, the fifth of November..."

(φαντάζεστε το σοκ μου εκείνη τη στιγμή).

Οποιος δεν έχει δει αυτό το έργο να το πάρει να το δει και μετά περιμένω σχόλιο!

Τώρα σας χαιρετώ. Πάω να δω αγώνα (ήδη έχω αργήσει) γιατί παίζει η ομάδα και μετά θα προσπαθήσω να κοιμηθώ. Οπως είχα ήδη πει, υποφέρω από αϋπνίες. Και φυσικά, το Νοέμβριο, δεν κοιμάμαι καθόλου τελικά!!!

13 comments:

gasireu said...

Βέβαια τον Νοέμβριο είναι γεννημένοι οι περισσότεροι Σκορπιοί, που είναι το αγαπημένο μου ζώδιο, αυτό δεν έχει να κάνει όμως με την αντιπάθεια που θρέφω γι'αυτόν το μήνα.
......
για σκέψου το καλύτερα μ' αυτο το κωλοζώδιο έχουμε καεί πολλοί χαχα :)

Anonymous said...

Αχ αν σου πω οτι λατρευω τον Νοεμβριο τι θα πεις??
Γεννηθηκε η κορη μου 17 Νοεμβριου και καταλαβαινεις....
Τωρα θα σου ευχηθω να εχεις εναν υπεροχο μηνα , τοσο υπεροχο που να σε κανει να ξεχασεις την αντιπαθεια...

anima rana said...

gasireu, ναι, οι Σκορπιοί στα αισθηματικά είναι θανατηφόροι...

annamaria, είναι ειρωνία της τύχης αυτό που μου γράφεις. Μεγάλη σύμπτωση... Κάποια μέρα ίσως σου εξηγήσω τι εννοώ.

Βαγγέλης Μπέκας said...

“November rain” από Guns n Roses…

anima rana said...

Vita mi barouak...... TE-ΛΕΙ-Ο!!!

Anonymous said...

Μου άρεσε που κλαιγόσουν πως δέ σε διαβάζει κανείς και τώρα όχι μόνο τα πετάς τα ποστάκια για πλάκα αλλά έχεις και 5-6 σχόλια μπάμ μπάμ!!Είδες που δέν πρέπει να απογοητευόμαστε? Συνέχισε την ωραία σου δουλίτσα και μήν είσαι ρατσίστρια με το μικρό Νοέμβρη, σκέψου πως μπορεί να είναι το πιό κοντό και πιό άσχημο και χαζούλι παιδί μίας δεκατετραμελούς οικογένειας και πως η μαμά του και ο μπαμπάς του πάντα έδιναν σημασία μόνο στα άλλα λαμπερά παιδάκια τους γιατί τα είχε ευνοήσει το ημερολόγιο! Ο μικρός Νοέμβρης ζαρωμένος σε μία γωνίτσα μένει αμίλητος καισκέφτεται τί μπορεί να κάνει για να ξεχωρίσει κι αυτός- ελπίζω οι ιδέες του να μήν είναι σατανικές. καλημερούδια!

dim said...

Συμφωνώ απόλυτα ράνα promessa sposa!!!

Ασκαρδαμυκτί said...

Βατραχάκι μου, καλό μήνα. Αν και σου βρήκα καινούργιο παρατσούκλι: άνα-ράνα-κουκουνάρα (δεν πιστεύω να παρεξηγηθείς;)
Λοιπόν, βρήκα τη λύση του προβλήματός σου: Φρόντισε να παντρευτείς ή, έστω, να γεννήσεις το πρώτο σου παιδί τον Νοέμβριο...
(μήπως παντρεύτηκες ήδη;)

Anonymous said...

Εχω το ίδιο κόλλημα με τον Σεπτέμβριο ίσως γιατί το μεγαλύτερο πόνο και κλάμα της ζωής μου Σέπτέμβρης το ριξα.Ο Νοέμβρης είναι μελαγχολικός αλλά τον προπερασμένο Νοέμβρη πήρα πτυχίο και με ανεβάζει όποτε το θυμάμαι.

anima rana said...

patsiouri, θα βουρκώσω με τον μικρό Νοέμβρη-Βασιλάκη Καΐλα!! Οσο για το blog μου, τι να πω, έχω μείνει άφωνο βατράχι!

ασκαρδαμυκτί, ωραίο ακούγεται το παρατσούκλι. Σαν το "άρες μάρες κουνουνάρες"!! Δεν παντρεύτηκα ακόμη. Οταν πατρευτώ θα είναι πρώτη είδηση στο δελτίο του star με τον Αιμίλιο!! (α χα χα χα!)

μαράκι, έτσι είναι. Μισούμε το μήνα που κλάψαμε πιο πολύ...

Anonymous said...

Χα χα, Βασιλάκη Καίλα, καλό! Ξέχασες την οικογένεια Χωραφά επίσης! Εύχομαι το blog σου να ρίχνει κυβερνήσεις κάποτε ( με το ρυθμό που πάει)

~~kindergarden teacher ~~ said...

ΚΑΛΕ....άσε ησυχο τον ΝΟΕΜΒΡΗ ..να περνά ... να φεύγει...

Εγώ χαίρομαι πάντως γιατί ειναι ένας μηνας πιο
κοντά στα χριστούγεννα ,,και κοίτα να κοιμηθείς
..πως θα μου γίνεις νυφούλα καλέ με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια ε...ε..ε..ε;

anima rana said...

sevarose, έχω 5 μήνες μέχρι το μυστήριο!! Οπότε θα πλακωθώ στις μάσκες, peeling, καθαρισμούς κλπ κλπ κλπ κι ελπίζω οι μαύροι κύκλοι να πάρουν πόδι μέχρι τότε!!

patsiouri, αχχχ.... να κατάφερνα να ρίξω κυβέρνηση, και τι στον κόσμο!!!