7.06.2006

ΟΙ ΓΑΪΔΑΡΕΣ!!!

Τα γαϊδουράκια είναι συμπαθέστατα τετράποδα. Στρουμπουλούτσικα, με όμορφη μουσουδίτσα και γλυκό γκρι χρώμα. Υπομονετικά και εργατικά, γλυκά και αξιαγάπητα.

Δυστυχώς γι’αυτά, ο χαρακτηρισμός «γαϊδούρι» και «γαϊδάρα» δεν σημαίνει τίποτα από τα παραπάνω.

Εγώ σήμερα επιθυμώ να μιλήσω για τις «γαϊδάρες» οι οποίες για κακή μας τύχη είναι πολλές και – για κακή ΜΟΥ τύχη – βρίσκονται σε πολλούς τομείς της ζωής μου και μου ανεβάζουν το αίμα στο κεφάλι και την αρτηριακή πίεση στο 18!!!

Παρακάτω βρείτε μερικά χρήσιμα παραδείγματα που θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε τις γαϊδάρες από το υπόλοιπο πλήθος:

Οι γαϊδάρες όταν εργάζονται, κλαίγονται ότι είναι κομμάτια από την πολλή δουλειά και παίρνουν το ύφος της ταλαιπωρημένης από τα χτυπήματα της μοίρας ύπαρξης κάθε φορά που τους κάνεις την απλή ερώτηση «πώς πάει η δουλειά?»

Οι γαϊδάρες όταν μιλάνε στο τηλέφωνο, ενώ βρίσκονται στη δουλειά τους, μιλάνε εκνευριστικά δυνατά, ώστε όοοοολοι να ακούσουμε πόσο δυναμικές είναι, πόσο σωστά χειρίζονται τις υποθέσεις, πόσο ικανές και αναντικατάστατες είναι και πόσο είναι αδικημένες που δεν έχουν γίνει ήδη γενικές διευθύντριες.

Οι γαϊδάρες, όταν θέλουν, λένε «καλημέρα» το πρωί. Οταν δεν θέλουν, ακόμα και να τους φωνάξεις «ΚΑΛΗΜΕΕΕΡΑΑΑΑΑ» δίπλα στα τεράστια αυτιά τους, κάνουν ότι δεν σε άκουσαν. Το ίδιο ισχύει και για το «ΚΑΛΟΟΟ ΑΠΟΟΟΓΕΥΜΑΑΑΑΑΑ» στο τέλος της ημέρας.

Οι γαϊδάρες όταν πεινάνε, αντί να κατέβουν να πάρουν κάτι να φάνε π.χ. από το φούρνο που βρίσκεται ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ που εργάζονται, ρωτάνε υψώνοντας τη φωνή: «ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ?». Κι όταν κάποιος που έχει αγανακτήσει πλέον (σώπα!) της απαντήσει ένα ξερό «ΟΧΙ» αυτές κατεβάζουν μούτρα. Ενώ αν (φυσικά) δεν λάβουν καμία απάντηση, λένε πιο χαμηλόφωνα και πολύ ειρωνικά «Μάλιστα... κανείς δεν με ακουσε. Μάλλον δεν ακούτε καλά».

Οι γαϊδάρες, όταν τελικά αποφασίσουν να σηκώσουν την κωλάρα τους και να κατέβουν να πάρουν κάτι να φάνε, ρωτάνε ΜΟΝΟ το αφεντικό και ΜΟΝΟ τους υπαλλήλους που έχουν προσληφθεί με γερό μέσον, αν θα ήθελαν να τους φέρουν κάτι από τον φούρνο. Οι υπόλοιποι, που κάποιες φορές έπεσαν στη λούμπα και τις είχαν εξυπηρετήσει, ας πάνε να πνιγούν!

Οι γαϊδάρες δεν απαντάνε ποτέ στα sms που τους στέλνεις (ποτέ όμως!), ακόμα κι αν πραγματικά τους τα έχεις στείλει με καλή διάθεση και ενδιαφέρον. Προφανώς δεν βρίσκεσαι ψηλά στην εκτίμησή τους (ή στην ιεραρχία της εταιρίας) και δεν το έχεις πάρει ακόμα είδηση.

Οι γαϊδάρες ποτέ δεν σου τηλεφωνούν να δουν τι κάνεις, κι ας τους έχεις τηλεφωνήσει εσύ κατά καιρούς (γιατί είσαι τόσο βλαξ και είχες θεωρήσει ότι ο λόγος που δεν λάμβανες απάντηση στο sms σου ήταν επειδή τους είχαν τελειώσει οι μονάδες!)

Οι γαϊδάρες επίσης δεν έρχονται να σε δουν όταν επιστρέψεις από μακρυνό ταξίδι, με την θεϊκή δικαιολογία ότι έπρεπε να βάλουν πλυντήριο, κάτι που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ζωτικής σημασίας να γίνει την συγκεκριμένη μέρα και δεν αναβάλλεται με τί-πο-τα.

Οι γαϊδάρες όμως δεν έρχονται ούτε να σε αποχαιρετήσουν όταν φεύγεις για μακρινό ταξίδι, με την επίσης συγκλονιστική δικαιολογία ότι έχουν να σιδερώσουν ένα βουνό ρούχα, γεγονός ευρέως αποδεκτό ως σημαντικότερο του αποχαιρετισμού ενός φίλου.

Οι γαϊδάρες δεν σου τηλεφωνούν για να σε ευχαριστήσουν για το δώρο που τους έστειλες μέσω ενός κοινού γνωστού. Θα σε ευχαριστήσουν από κοντά, όταν σε δουν, αν σε δουν κι αν το θυμηθούν.

Οι γαϊδάρες βλέπουν το ολοκαίνουργιο χρυσό κόσμημα που σου έκανε δώρο το αγαπημένο σου πρόσωπο και αντί να σου πουν «με γειά» σου λένε «πώς καταφέρνεις και τα φοράς? Εμένα με πειράζουν τα faux bijoux».

Οι γαϊδάρες κοιτάζουν το γάτο σου με αηδία και δεν βαριούνται να υπενθυμίζουν σε όλη την παρέα πόσο βρώμικα είναι τα κατοικίδια.

Και τέλος, για να μην αναρωτιέστε, οι γαϊδάρες είναι αυτές που κατουράνε έξω απ’τη λεκάνη και λερώνουν τις τουαλέττες, καθώς επίσης αυτές που μονίμως ξεχνάνε και το αποσμητικό τους.

Αυτά.

Να υποθέσω ότι σας θύμισα πολλά πρόσωπα???

2 comments:

alex said...

πολύ καλό!!!

anima rana said...

Ε μα πλέον! Αγανάκτησα!!!